تبلیغات
باینال - نان های روغنی
 
باینال
به وبلاگ روستای باینال خوش اومدی
پنجشنبه 19 مرداد 1391 :: توسط جواد
بیشمه
بیشمه در لغت هر چیز پختنی را می گویند و در اصطلاح ترکمن ها، نانی است روغنی و شبیه به بامیه. بدین ترتیب که خمیر را به اندازه بامیه قطعه قطعه می کنند. آنگاه این قطعه ها را در روغن داغ می پزند. معمولا در تهیه خمیر بیشمه شیر و شکر و تخم مرغ و جوش شیرین به آن اضافه می کنند که بیشمه خوشمزه تر می شود.

قاتلاما
نانی است روغنی که به ترتیب زیر تهیه می شود.
1- ابتدا آرد را خمیر می کنند.
2- خمیر آماده را به صورت قطعاتی که هر قطعه یک قرص نان بشود، تقسیم می کنند.
3- برای هر چهار قطعه خمیر، یک تخم مرغ اضافه می کنند.
4- قطعات خمیر را به صورت ورقه های نازکی در می آورند.
5- خمیر های ورقه شده را که به شکل دایره ای کامل است، روی هم می چینند و در فاصله ورقه ها، روغن می مالند. تعداد این ورقه ها ی نازک خمیر، به ضخامت نهایی قاتلاما بستگی دارد و به اختیار بانوی خانه است.
6- در این مرحله، خمیرهای چند لایه را در روغن داغ می پزند.
7- پس از آماده شدن قاتلاما، بلافاصله بر آن، شکر می پاشند تا شیرینی شکر در تمام لایه ها جذب شود.

اکمک
برای پختن اکمک که در ترکمنستان چلفک می گویند، روغن نقش چندانی ندارد و ترتیب پخت آن چنین است.
1- دیگ چدنی را در روی آتش گرم می کنند.
2- تهِ دیگ را با مقدار کمی روغن، چرب می کنند.
3- خمیر آماده را به صورت لایه ای نازک و مدور در می آورند و با کمک کاردی دسته بلند در داخل دیگ می چرخانند و پس از چند دور چرخاندن، زیر و رو می کنند تا طرف دیگر نیز کاملا پخته شود.
4- بعد از مرحله فوق، لایه ی دیگر بر لایه ی اولی اضافه می کنند و باز در داخل دیگ می رخانند.
5- در این مرحله نیز عمل لایه گذاری تکرار می شود، آنگاه لایه های پخته شده را از دیگ در می آورند و مانند شیرینی کاک که مردم کرمانشاه می پزند، در هم می پیچند و با ریختن شکر در لا به لای آن همراه با چایی مصرف می کنند.


چافاتی
چافاتی نیز مثل قاتلاما نانی است روغنی، اما بر خلاف آن، فقط از یک لایه تشکیل می شود به ضخامت تقریبی 5 میلیمتر. در پخت این نان روغنی تخم مرغ استفاده نمی شود.

پوثیق
این نان روغنی نیز مثل قاتلاما و چافاتی تهیه می شود اما یک لایه و بسیار نازک از آنها به ضخامت 2 میلیمتر. مصرف گرم این نان روغنی اگر شکر هم پاشیده باشند، خوشمزه تر است.




وبلاگ باینال
http://baynal.mihanblog.com
کمپانی جواد
دوشنبه 27 شهریور 1396 12:37 ق.ظ
I loved as much as you will receive carried out right here.
The sketch is attractive, your authored subject matter stylish.

nonetheless, you command get bought an impatience over that you wish be delivering the following.

unwell unquestionably come further formerly again as exactly the same nearly very often inside case
you shield this increase.
پنجشنبه 16 شهریور 1396 07:51 ق.ظ
Hi there, just became alert to your blog through Google,
and found that it's really informative. I'm going to watch out for brussels.
I'll appreciate if you continue this in future.
A lot of people will be benefited from your writing.
Cheers!
پنجشنبه 16 شهریور 1396 05:24 ق.ظ
I am sure this piece of writing has touched all the
internet viewers, its really really nice paragraph on building
up new weblog.
دوشنبه 13 شهریور 1396 07:23 ق.ظ
I was suggested this website by my cousin. I am not sure whether this post is written by him as nobody else know such detailed about my
problem. You're amazing! Thanks!
شنبه 21 مرداد 1396 01:56 ق.ظ
Amazing! This blog looks just like my old one! It's on a entirely different topic
but it has pretty much the same layout and design. Outstanding choice
of colors!
یکشنبه 15 مرداد 1396 05:26 ب.ظ
Hurrah! In the end I got a web site from where I can in fact obtain valuable data regarding my study and
knowledge.
یکشنبه 15 مرداد 1396 03:06 ب.ظ
Hmm it looks like your blog ate my first comment (it
was extremely long) so I guess I'll just sum it up what I submitted and say, I'm thoroughly enjoying your blog.
I as well am an aspiring blog writer but I'm still new to everything.
Do you have any tips for novice blog writers? I'd definitely appreciate
it.
شنبه 14 مرداد 1396 03:16 ق.ظ
You actually make it seem really easy together with your presentation but I find this topic to be actually something which
I think I'd never understand. It seems too complicated and extremely broad for me.
I am having a look forward for your next submit, I'll attempt to
get the dangle of it!
دوشنبه 9 مرداد 1396 07:51 ب.ظ
What's up, its good article on the topic of media print,
we all know media is a fantastic source of information.
دوشنبه 25 اردیبهشت 1396 09:00 ق.ظ
Do you have any video of that? I'd like to find out some additional
information.
سه شنبه 22 فروردین 1396 12:41 ب.ظ
Thankfulness to my father who stated to me concerning this web site, this webpage is truly
amazing.
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر


آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :